Kittenbeleid

Bij interesse in onze kittens lees dit graag voledig door 


Het fokken is voor ons echt een hobby, waarbij we selectief zijn waar de kittens van onze dames naartoe mogen.

Hebben we er geen goed gevoel bij; dan zullen we geen kitten verkopen.


Bij ons staat gezondheid en karakter voorop maar het uiterlijk is ook niet onbelangrijk.


Onze kittens groeien in een liefdevolle huiselijke kring op met andere poezen er bij.

Zodat ze aan allerlei huisgeluiden gewend zullen zijn. Aan kinderen zijn ze niet egt gewend, die kennen ze alleen van het bezoek.


Onze kittens mogen niet los buiten lopen. Tenzij ze in een kattenren, onder toezicht aan een leiband of een goed afgesloten tuin of balkon is een leuke oplossing

Vanwege de velen gevaren die door raskatten minder worden gezien dit omdat ze al velen generaties in mensenhanden zijn. Hun natuurlijke instinct is daardoor minder voor gevaar dan bij een kat die in het "wild" geboren is. Ook doen wij ons uiterste best om onze katten vrij te houden van erfelijke ziektes en overdraagbare ziektes. Het is zonde om uw kitten los buiten te laten lopen en daardoor kans te lopen dat deze overreden, gestole of vergiftigt word.


Onze kittens worden enkel verkocht aan een nieuwe eigenaar als deze eerst is komen kijken en waar wij een goed gevoel bij hebben.

We verkopen dus geen kitten enkel via internet, e-mail of telefonische contact. Bij serieuze interesse heeft in een of twee kittens kunt u deze definitief reserveren met een leeftijd van 6 weken en na bezichteging. U kunt zich wel van te voren aanmelden op een optie op een (of twee) kitten(s) zo kunnen wij u op de hoogte houden. Voor een optie op een van onze kittens kunt u ons een e-mail met informatie over uzelf en uw woonsituatie sturen.

We verkopen alleen een kitten aan het buitenland als deze persoonlijk opgehaald wordt.

We stellen het op prijs dat er na het verhuizen van het kitten nog af en toe contact gehouden

wordt.


Graag zien wij onze kittens een warm en liefdevol huisje en baasje krijgen. Aangezien onze kitten in een groten gezellige katten gezin opgroeien stellen wij de voorwaarden dat onze kittens alleen verhuizen naar mensen waar reeks al een kitten/kat aanwezig is dit hoeft uiteraard geen raskat te zijn. Mensen die twee kittens willen genieten de voorkeur.


Onze kittens worden met verkoopcontract verkocht. Daarin staan de gemakte afspraken, de rechten en de plichten van de verkoper en de kopen.

Dit lijkt zakelijk maar zo is het wel duidelijk waar wij en u zich aan moeten houden. Onze verantwoordelijkheid hou niet op bij het overhandigen van het kitten. Wij zijn altijd bereikbaar voor hulp en advies bij vragen en of problemen.


Een nestje valt ook onder de noemer 'fokken'.

We zijn zeer selectief in het verkopen voor de fok. Dit gebeurt enkel wanneer wij een kitten als fokgeschik zien en de geinteresseerde cattery's en aansluiten bij ons beleid.

Echter geven we de voorkeur aan mensen waar de kittens niet voor de fok gebruikt worden.


Wachtlijst

We werken NIET met wachtlijsten, veel mensen hebben allang een kitten gevonden wanneer een van onze dames moeten bevallen, maar zij melden zich niet netjes af.

Daardoor hebben we  besloten om onze tijd niet te steken in het versturen van -tig berichtjes waar je toch geen reactie op krijgt of de mensen al voorzien zijn.

Zodra een dame zwanger is, word dit vermeld en vanaf dan kun je een prive-berichtje sturen indien er serieuze interesse is.


De verhuizing

Ze mogen met 16 weken naar hun nieuwe huisje en baasje toe. Wij brengen onze kittens altijd zelf naar het nieuwe huisje toe.

Onze kittens zijn dan; ontwormd, vlo vrij en 2x ingeënt en tevens zijn ze dan gechipt.

 

Wat krijgt u van ons mee,

- Een Europees Paspoort met gezondheidverklaring van de dierenarts.

- Een stamboom van de NLKV

- Een leuk kittenpakket

- Een cd met foto's vanaf de eerste dag tot 16 weken.


Na de reservering

Indien je een kitten hebt gereserveerd zullen wij je regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkeling van je kitten.
Het spreekt voor zich dat je tijdens de periode dat het kitten nog niet mag verhuizen altijd (op afspraak) van harte welkom bent om je kitten te komen bewonderen en te knuffelen.


Na de verhuizing

Ook na de verhuizing blijven wij graag op de hoogte van het welzijn van onze kittens. Af en toe een berichtje met foto is dan ook erg welkom.
Bij eventuele vragen en/of problemen willen wij je graag helpen en samen naar een oplossing zoeken, omdat wij onze verantwoordelijkheid als fokker hierin willen nemen.
Wij hebben het kitten gedurende de eerste maanden hier in huis intensief verzorgd en meegemaakt, dus de kans is groot dat wij, met name de eerste periode na de verhuizing, hierin het beste advies kunnen geven.

Ondanks dat wij het nieuwe personeel voor onze kittens zorgvuldig uitzoeken, begrijpen wij dat er in uitzonderingsgevallen een crisissituatie kan ontstaan met welke achtergrond dan ook. Wij verwachten wel dat wij de eerste zijn die worden ingelicht en de mogelijkheid hebben de kat terug te nemen als een kat uit onze cattery mogelijk herplaatst moet worden.


Tot slot

Als u serieuse intressen heeft in een kitten van ons, dan zien wij graag een mail tegemoet waarin u uzelf en de gezinsleden voorstelt en met wat info over de overige huisdieren , wel of geen afgesloten tuin etc. ect.

Op maltjes met enkel 'wat kost het' of' heb je iets beschikbaar' word niet gereageerd.

Spherical

TOPIARY

Tutorial