Hypo allergene vacht

Hypo allergene vacht


Wat ten eerste erg belangrijk is, dat Hypo allergeen dus niet betekent dat niemand allergisch zou zijn voor de Siberische kat. Dat is zeker niet waar. Alleen als u allergisch bent voor de schilfers van katten, heeft u een grote kans dat u wel tegen de Siberische kat zou kunnen.


Het houd namelijk in dat bij alle katten in het speeksel het proteïne FELD-1 zit. Dit is een proteïne wat door het schoonlikken op de vacht terecht komt en hierdoor krijgen ze een soort roos, hele kleine schilfers die niet uit de lucht te filteren zijn zo klein. En daarom liggen ze dus ook door je hele huis.


De Siberische kat heeft dat FELD-1 proteïne wel, maar minder dan andere rassen. Dit is in de Verenigde Staten getest door een laboratorium, en ook dat ras onzuivere katten het FELD-1 proteïne het meest bezitten. Dus uit dit onderzoek blijkt dus dat u wel een grotere kans heeft dat u tegen de Siberische kat kunt, ook al kunt u niet tegen huis- tuin en keuken katten.

U krijgt alleen nooit garantie dat u inderdaad niet allergisch van deze katten word. Zorg dus dat u het eerst test bij een cattery of mensen die alleen Siberische katten bezitten, zodat u goed kunt uitproberen hoe uw lichaam reageert.


Een idee kan ook zijn om misschien een kussensloop of kleding stuk achter te laten bij een cattery of persoon die Siberische katten heeft, zodat u die later kan op halen om te merken wat het met u doet als u langer in contact bent geweest dan alleen een knuffel. Wel heel belangrijk, test NIET 's nachts in bed!! Loop bijvoorbeelt met de doek of sloop rond in huis om uw nek. Of kijk een film en leun tegen de doek/sloop aan.


Wat ook een goed begin is, dat u bij de huisarts kan laten testen of u allergisch bent voor de haren, speeksel of de vachtschilfers van de kat.

Zowel voor u maar, ook zeker voor de kat niet fijn zijn als binnen een paar dagen of paar weken toch blijkt dat u een allergische reactie krijgt.


Helaas zijn wij door onze Heilige birmanan geen goed test ardes tevens hebben wij een huis tuin en keuken kat genaamt Binkie wat het testen bij ons onmogelijk maakt. u mag het altijd proberen maar daardoor is de kans kleiner dat u een goede indruk heeft of de Siberische kat/ Neva masquerade een huisgenootje zou kunnen zijn.